Відкрите заняття для батьків та вихователів в рамках днів науки

21 травня 2024 року відбулося відкрите заняття «Налагодження комунікації між вихователями ЗДО та батьками дітей з ООП» для батьків дітей з особливими освітніми потребами та вихователів ЗДО № 95 та ЗДО № 199 Святошинського району міста Києва. Заняття провела доцентка кафедри дошкільної та початкової освіти, кандидатка психологічних наук Шопіна Марина Олександрівна.

Разом обговорили важливе питання налагодження комунікації та формування навичок самообслуговування дитини з ООП. Це абсолютно мінімальна база дій, якої треба навчити дитину за будь-яких умов, щоб надати їй реальні шанси на соціалізацію.

Також приділили увагу організації занять, основних правил взаємодії із дитиною, допоміжних матеріалів та їх використанню. Окремо визначили причини, через які дитина може відмовлятися від взаємодії. Вправлялися у підборі оптимальної кількості завдань та тривалості занять.

У ході зустрічі батьки та педагоги закладів дошкільної освіти взяли участь у виконанні вправ, що спрямовані на відпрацювання практичних прийомів, які мають навчити дитину відчувати позитивні емоції та долати страхи під час проживання нових для них обставин.

Матеріал підготувала доцентка кафедри Шопіна М.О.

Залишити відповідь