30 листопада – Всесвітній день домашніх тварин

 Це свято присвячено відданим і люблячим «братам нашим меншим», які потребують теплоти та турботи. Офіційно воно було затверджено у 1931 році у Флоренції на Міжнародному конгресі прихильників захисту тварин.

 Головна мета свята — розвинути в людях почуття відповідальності за живих істот й вкотре нагадати суспільству про те, що «воно несе відповідальність за тих, кого приручило».
  Багато людей, заводячи домашніх тварин, не усвідомлюють що тварина в будинку або квартирі — це, перш за все, величезна відповідальність. Недостатньо просто вчасно годувати або вигулювати свого улюбленця, він вимагає постійного догляду, уваги та виховання.

 Необхідно також турбуватись про улюбленців, вчасно відвідувати ветеринара, робити необхідні щеплення. Не можна забувати і про оточуючих вас людей, намагатися зробити все можливе, щоб його утримання, вигул та перевезення не завдавало незручності іншим.

 Домашні тварини, які живуть пліч-о-пліч з людиною, постійно потребують її підтримки, турботи та догляду. Але натомість вони дарують нам свою любов та відданість. Домашній улюбленець часто замінює своєму господарю близьку людину, рятуючи від самотності та смутку, знімаючи стрес, а іноді й захищаючи від ворогів.

Сторінки: 1 2

Залишити відповідь