З Днем вихователя і дошкільного працівника – 2023!

                    “Вихователь! – якою величною має бути тут душа.
                       Справді, щоб творити людину, необхідно самому
                            бути або батьком, або більше, ніж людиною”.
Ж. -Ж. Руссо

Восени тривожного 2023 року дошкільні працівники святкують своє професійне свято 24-го вересня. Історія даного свята налаштовує нас на віншування колег в останню неділю вересня.
Викладачі кафедри дошкільної та початкової освіти щиро вітають всіх, хто причетний до виховання, розвитку, навчання, реабілітації маленьких громадян України. Як сказав Шалва Амонашвілі, завжди поспішайте до дітей, радійте кожній зустрічі з ними; тоді й діти поспішатимуть до вас і радітимуть кожній зустрічі зі своїм вихователем.

Чи погоджуєтеся з думкою, що дитина може навчити дорослого трьом речам: радіти без жодної причини, завжди знаходити собі заняття, наполягати на своєму? А ми впевнені, що нікому не вдасться ніколи створити мудреців, якщо вбивати в дітях пустунів. Виховання — справа важка, і поліпшення його умов — одна з священних обов’язків кожної людини, бо немає нічого важливішого, як освіта самого себе і своїх ближніх. Сократ (469-399 р. до н.е., давньогрецький філософ)
Наше побажання вам, шановні дошкільні працівники – вчіться так, немов ви постійно відчуваєте брак своїх знань, і так, немов ви постійно боїтесь розгубити свої знання. Виховання дитини — це не мила забава, а завдання, що вимагає капіталовкладень — тяжких переживань, зусиль безсонних ночей і багато, багато думок. Януш Корчак (1878-1942, польський педагог і письменник).

Своїми думками й порадами/пам’ятками щодо виховання дітей у день вихователя і дошкільного працівника – 2023 діляться з вами викладачі кафедри:
1. Гончаренко Алла “Перлини мовленнєвого етикету”.
2. Дятленко Наталія “Організація педагогічної взаємодії з дітьми”.
3. Шопіна Марина “Спілкуймося з батьками дітей, які мають особливі освітні потреби”.
4. Щербина Вікторія “Можна/не можна говорити: приклади фраз у спілкуванні з дітьми”.

Залишити відповідь