Міжнародний день миру

Міжнародний день миру був заснований Організацією Об’єднаних Націй. Спочатку свято відзначалося в третій вівторок вересня, оскільки в цей день проводиться щорічна сесія Генеральної Асамблеї ООН. З 2002 року відзначення дня миру відбувається 21 вересня.
В Україні завжди поважали мир. Не раз підтверджували це, зокрема відмовою від ядерної зброї, яка могла б убезпечити нашу державу від можливої агресії з боку країни-сусідки. Підписаний Будапештський меморандум 1994 року вселив не тільки у пересічного громадянина України, але й у наших політиків і дипломатів впевненість, що «все буде добре», адже територіальну цілісність і суверенітет держави “гарантували” найпотужніші і розвинені країни світу: США, Великобританія, Франція, КНР і росія. Одночасно за всі роки незалежності Україна ніколи не дозволяла собі погрожувати війною своїм сусідам, більш того – намагалася підтримувати добросусідські відносини з усіма країнами і прагнула гарантій безпеки. Українці навіть не могли уявити, що «братній народ» може з легкістю прийти зі зброєю в руках на нашу землю і розпочати знищення людей.
Мирне життя українського суспільства завжди було пронизане надіями і прагненнями до мирного добробуту. Увага була акцентована саме на мирні шляхи вирішення протиріч всередині суспільства й за межами держави.

Сторінки: 1 2

Залишити відповідь