В світі відзначають День миття рук

  Без названия (10)Регулярне миття рук – найпростіше, що ми можемо зробити для свого здоров’я та профілактики захворювань. Руки – це наш первинний контакт із зовнішнім світом та іншими людьми. На руках можемо переносити інфекції, які передаються контактним та аліментарним (через слизові та ясна) шляхом.

  15 жовтня 2008 року Організацією Об’єднаних Націй і, зокрема, Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) був оголошений Всесвітній день миття рук. Як відзначають експерти ООН та ВООЗ, миття рук рятує тисячі дитячих життів щодня. Щорічно цей день відзначається у багатьох країнах світу, щоб вкотре нагадати дорослим і дітям, що брудні руки – це загроза для людства і як важливо мити руки з милом.

  Особливо гостро постало на планеті це питання в 2019 році. Задля захисту себе та тих, кого любите, від коронавірусу (COVID-19) дуже важливо дотримуватись техніки миття рук, адже дослідження показали, що при звичайному митті рук подушечки пальців та внутрішні поверхні залишаються брудними.

 Лариса Кравчук, старша викладачка кафедри, пропонує матеріал, що можна використати в роботі з учнями початкової школи незалежно від дня, який щорічно відзначають у світі 15 жовтня.

Заняття “Щоб ніколи не хворіти, треба з милом руки мити”

Практичні поради:

Поперечна Дарія. Ці фото гарно пояснюють, чому руки треба мити з милом і скільки часу. URL: https://life.pravda.com.ua/health/2020/03/5/240114/

Як правильно мити руки. Практичні поради. URL: https://www.youtube.com/watch?v=8JsM-wf5Bpo

Як правильно мити руки: 7 порад про гігієну. Поради сімейної лікарки. URL: https://www.the-village.com.ua/village/knowledge/health-knowledge/295163-yak-pravilno-miti-ruki-7-pitan-pro-gigienu

Аудіоказка «Про хворобу немитих рук». URL: https://www.youtube.com/watch?v=iaBEkEJImkE

Ігри з водою і милом: Малювання мильними бульбашками. URL: https://www.youtube.com/watch?v=yDVQUBejZrM

Залишити відповідь