В Києві працює проєкт Клуб «Вихідний день освітянина»

Меленець і Пазюк

  Напередодні Водохреща відбулося чергове засідання Клубу «Вихідний день освітянина». Цей проєкт у 2019 році було започатковано за ініціативи Бондаренко Вікторії, старшого наукового співробітника Київського міського будинку вчителя та Матвійчук Оксани, доцента кафедри освітнього лідерства Інституту післядипломної педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка.

 18 січня 2020 року засідання клубу проходило в Мистецькому центрі «Шоколадний будинок», бувшому особняку київського купця першої гільдії Семена Могилевцева (1842–1917), що був збудований у 1899–1901 роках у мальовничій місцевості Липки по вул. Шовковичній, 17/2.

 Викладачі кафедри методики та психології дошкільної і початкової освіти відвідали виставку «Бог предвічний народився!», що розмістилася в цьому Мистецькому центрі. В основу експозиції виставки покладено кращі зразки декоративно-ужиткового мистецтва, святкового одягу, різдвяних предметів та атрибутів із фондової колекції Національного музею народної архітектури та побуту України. Виставку організовано з нагоди відзначення 50-ї річниці від заснування Національного музею народної архітектури та побуту України (популярні назви «Пирогів», «Музей просто неба в Пирогові») https://pyrohiv.org.ua/

Лекцію проводила етнолог, працівник Національного музею народної архітектури та побуту України – Євгенія Гайова. Дослідниця познайомила освітян, які відвідували виставку з українською різдвяною звичаєвістю та атрибутикою в її етнорегіональній та загальноукраїнській визначеності.

Всім, хто зацікавиться дослідженнями Євгенії Гайової, радимо прочитати:

Різдвяна атрибутика: ви про це не знали https://24tv.ua/rizdvyana_atributika_vi_pro_tse_ne_znali_n765428  

Залишити відповідь