Основи мнемотехніки

IMG-91768a3fcbc8cd09c8ea0f0cb01d0904-V   6 квітня 2019 року на базі гімназії № 179 Голосіївського району м. Києва відбувся тренінг з «Основ мнемотехніки» для вчителів початкової школи та вихователів ЗДО.

 Координатором тренінгу виступила Третяк Ольга Петрівна викладач кафедри методики та психології дошкільної і початкової освіти ІППО КУ імені Бориса Грінченка, кандидат педагогічних наук.

 Автор та ведуча тренінгу – Парнивода Тетяна, вчитель початкових класів вищої категорії, старший вчитель, методист-кореспондент при Вінницькій академії неперервної освіти, автор програми курсу «Секрети пам’яті» по навчально-методичному посібнику «Мнемотехніка: технологія ефективного засвоєння інформації в умовах сучасної освіти»

  Під час тренінгової роботи учителі початкових класів та вихователі закладів дошкільної освіти міста мали змогу ознайомитися з теоретико-методологічними основами застосування мнемотехніки в сучасній освіті.

   Зокрема з методикою засвоєння віршів, скоромовок та іншої римованої інформації, методикою вивчення назв цифр, складу числа, таблиці множення.

  Третяк Ольга Петрівна ознайомила учасників тренінгу з навчальною програмою курсу за вибором для 1−4 класів «Секрети пам’яті» як варіативною складовою навчальних планів та презентувала дидактичне навчально-методичне забезпечення освітнього процесу з основ мнемотехніки. Вчителі та вихователі збагатили свої знання з використання продуктивних освітньо-оздоровчих технологій в навчально-виховному процесі, удосконалювали практичні навички роботи з дітьми.

  По завершенню роботи тренінгу всі його активні учасники отримали сертифікати Міжнародного проекту «Мнемотехніка: технологія засвоєння нової інформації».

  Учасники тренінгу висловили щиру вдячність організаторам і ведучим заходу за чітку організацію та надану можливість зустрічі й спілкування з автором програми курсу.

Залишити відповідь