17 серпня – Міжнародний день безпритульних тварин

  Третя субота серпня – Міжнародний день безпритульних тварин започатковано Міжнародним товариством захисту прав тварин (ISAR) з метою привернення уваги громадськості до проблем бродячих тварин.
Цей день не можна назвати святом, проте – привід нагадати про трагічну долю колишніх домашніх улюбленців, які опиняються на вулиці через людську жорстокість.
Життя вуличних котів та собак, в середньому, триває не більше 3 років. Вони гинуть від хвороб, під колесами авто, або від рук живодерів. І хоча зараз коти офіційно визнані частиною екосистеми міста, виживають вони лише завдяки небайдужим людям, які годують їх та підшукують хороших господарів.
Не забуваймо про те, що ми одна велика сім’я на маленькій планеті і, роблячи добру справу, допомагаючи тваринам, ми допомагаємо собі.
Звертаючись до історії питання безпритульних тварин зауважимо, що проблему в більшості випадків і найбільш ефективно вирішували на локальному рівні, знаходячи таким тваринам новий притулок або ж виробляючи лояльне ставлення громадськості до них, підтримуючи їх своєю добротою та елементарної турботою.
Вони завжди готові радувати нас, метляючи хвостом або ніжно муркотіти, стрибати від радості й по-своєму усміхатися нам. Вони люблять нас, людей, адже так і не полишили наше, часто-густо вороже середовище проживання.
Япомога: https://yapomoga.com/ua/about
Япомогабокс: https://www.youtube.com/watch?v=jL
Верховна Рада посилила захист бездомних і домашніх тварин: що змінюється для власників
Прийнято Закон про заборону жорстокого поводження з тваринами
З початком широкомасштабного вторгнення притулки для тварин переповнені, а відсоток прилаштування безпритульних собак і котів зовсім низький, важливо привертати якомога більше уваги до цієї проблеми.
Притулки для тварин в Києві та області: наразі їх 9.
Благодійний фонд Happy paw: як отримати допомогу?

Матеріал підготувала старша викладачка кафедри Санковська І.М.

Залишити відповідь