4 травня – День боротьби з цькуванням

Безпека дитини, збереження її життя та здоров’я, формування вміння захистити себе в навколишньому середовищі – є вкрай актуальними питаннями в сучасній системі освіти.
Сьогочасне українське суспільство констатує існування проблеми жорстокого поводження з дітьми та необхідність здійснення заходів щодо вдосконалення системи попередження, виявлення та подолання даного явища.
Шкільний булінг притаманний всім країнам світу, і на згадку про це 4 травня оголошено «Міжнародним днем боротьби з булінгом».

Насильство у вигляді шкільного булінгу – явище соціальне, і воно поширене в багатьох країнах сучасного світу – США, Канаді, Японії, Індії, Великій Британії тощо. Притаманне воно й країнам колишнього СРСР, у тому числі й України.
Дитяча жорстокість – стійкий і схильний до подальшого негативного розвитку феномен, що культивується виключно у стосунках з іншими дітьми. Жорстоке ставлення до іншого усвідомлюється дитиною з певного віку. Якщо, не зважаючи на розуміння жорстокості, дитина продовжує її здійснювати по відношенню до іншої, це означає прийняття та прагнення переживати ті руйнівні почуття, які посилюють жорстокість і схвалюються у відповідному середовищі.

Сторінки: 1 2 3

Залишити відповідь