Мікрофон – технічний винахід та інтерактивна технологія

  У 1877 році 4 березня винахідник з Америки – Еміль Берлінер запатентував мікрофон – прилад, який перетворює звукові коливання на електричний сигнал. Це був передавач, який використовував вільний металевий контакт, і діяв як чудова телефонна трубка. Відтоді щорічно мікрофон відзначає власний День народження.
Мікрофон пройшов багато етапів удосконалення. У 1942 році в Америці винайшли стрічковий мікрофон, пізніше – конденсаторний. Сучасні технології дозволяють поліпшувати пристрій мікрофона і робити його мініатюрним.
Цікавий факт, щоб зробити непомітним мікрофон під час сценічної постановки спектаклю або мюзиклу, використовують спеціальні мікрофони. А закріплюють такий мікрофончик (мікрофоном його назвати складно) під перукою. Виглядає просто, як крапелька біля скроні, має тілесний колір. Інколи солістам кріплять кілька таких крапельок. На той випадок, якщо один вийде з ладу. Буває, що сам артист забуває про його існування.
А ви це знали? Для створення дуже чутливих мікрофонів учені використовують властивості та коливання вух сарани та антен москітів.
У день народження мікрофона в клубах проводять конкурси і визначають кращого виконавця серед бажаючих, музиканти грають живу музику, а співаки співають без фонограми. У наш час без мікрофона неможлива діяльність артистів, телебачення, радіо, ведучих заходів, озвучування кінострічок тощо. Деякі співаки 4 березня святкують як професійне свято. Тому деякі артисти вважають цей день своїм професійним святом.
Як можна провести День народження мікрофона? Можна сходити на концерт, заспівати вдома з рідними улюблені пісні або піти в спеціальні заклади, де є функція караоке.
Отже, незважаючи на свій солідний вік (146 років), мікрофон і сьогодні залишається затребуваним технічним винаходом. Окрім того, «мікрофоном» називають й інтерактивну технологію. Збагатити свої знання та удосконалити свої вміння щодо застосування в педагогічній практиці цього методу можна, опрацювавши навчальний модуль:
“Виховання дітей раннього віку засобами музики: інтегрований підхід”: https://elearning.ipo.kubg.edu.ua/course/view.php?id=76

Матеріал підготувала завідувачка кафедри Меленець Л.І.

Залишити відповідь