Виховуємо читача

Що таке читання

   25 березня 2021 року відбувся науково-методичний вебінар «Виховуємо читача», присвячений традиційному Всеукраїнському тижню дитячої та юнацької книги.

  Учасники мали можливість познайомитись з результатами дослідження Українського інституту книги «Читання в контексті медіаспоживання та життєконструювання», розмаїттям сучасних видань літератури для дітей, деякими аспектами роботи з книгою в період дошкільного дитинства та становлення читацьких уподобань молодших школярів.  Багато кого з учасників приємно здивувала розповідь про сучасні форми роботи дитячих бібліотек ЦБС Деснянського району м. Києва.

Програма вебінару

Матеріали вебінару:

Презентація_Читацькі інтереси молодшого школяра

Презентація_Книжка в житті дитини

Виступ_Сучасна книжка для малюків

Презентація книги_Олена Крижановська “Легенди Голосіївського лісу”

Книги для малюків

  Окрім цікавих доповідей учасники взяли участь у розіграші книги-записника «Їжачки та трохи ховрашки», де перемогла Павленко Марина Володимирівна, а також у створенні віртуального визначення «Що таке читання?» завдяки опитуванню Mentimeter.com.

  Після вебінару учасникам було запропоновано відповісти на ряд питань. Результати опитування свідчать про зацікавленість темою та змістом вебінару. Пошук ефективних форм і методів залучення дітей до читання, прищеплення цікавості до книги залишаються актуальним для педагогів як дошкільних закладів, так і початкової школи.

Залишити відповідь