STEM-технології в роботі з дошкільниками

зображення_viber_2019-12-27_11-48-28Нещодавно на базі Приватного навчального  «Кудрявський» http://kudryavsky-school.kiev.ua/, https://www.facebook.com/kudryavsky/ розпочалася серія вибіркових модулів «STEM-технології в роботі з дошкільниками» для педагогів міста Києва, організованих старшим викладачем кафедри методики та психології дошкільної і початкової освіти Інституту післядипломної педагогічної освіти КУ імені Бориса Грінченка Кульбедюк Анастасією Юріївною.

SТRЕАМ-освіта — новий інтеграційний підхід до розвитку, виховання й навчання дітей. Цей напрям освіти інтегрує в собі завдання з формування в дітей загальних наукових уявлень про світ; ознайомлення їх з інформаційно-комунікаційними технологіями; розвиток уміння експериментувати, конструювати; навчання дітей основ опрацювання змісту тексту, грамоти, математики, а також різних видів мистецтва. Акронім STEM вживається для позначення популярного напряму в освіті, що охоплює природничі науки (Science), технології (Technology), технічну творчість (Engineering) та математику (Mathematics). Це напрям в освіті, при якому в навчальних програмах посилюється природничонауковий компонент + інноваційні технології. Технології використовують навіть у вивченні творчих, мистецьких дисциплін.

STEM-технології в роботі з дошкільниками

Слухачі познайомилися з досвідом роботи закладу дошкільної освіти «Кудрявський», з  предметно-ігровим,розвивальним середовищем, відвідали STEM-лабораторію, повправлялися в  створенні  дидактичного матеріалу власноруч.

Педагогам була запропонована система роботи з дошкільниками, розроблена за новим інтеграційним підходом до розвитку, навчання та виховання дітей. Вона містить дієві методичні рекомендації та корисний практичний матеріал щодо формування у дітей інженерного мислення, через ігрову та художньо-продуктивну діяльність, передбачає формування сучасного світобачення, на тлі екологічної, здоров’язбережувальної освіти.

Запрошуємо педагогів долучитися до семінарів на тему: «STEM-технології в роботі з дошкільниками», які відбуваються на базі «Кудрявський».

зображення_viber_2019-10-01_17-27-40зображення_viber_2019-10-01_17-27-40зображення_viber_2019-12-27_11-47-37

Залишити відповідь