Міжнародний науково-практичний семінар «Сучасний погляд на обдарованість та розвиток талантів»

P80419-115225   19 квітня 2018 року працівниками Інституту обдарованої дитини НАПН України було проведено Міжнародний науково-практичний семінар на тему: «Сучасний погляд на обдарованість та розвиток талантів». Семінар відкрив Кремінь В.Г., Президент Національної академії педагогічних наук України, доктор філософських наук, дійсний член (академік) Національної академії наук України, дійсний член (академік) Національної академії педагогічних наук України, Заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки.

  Присутні заслухали доповіді науковців Радбоудського університету Неймегену (Нідерланди). Професор Франс Монкс, директор «Центру вивчення обдарованості Неймегену», засновник Європейської ради з питань високих здібностей, розповів про шляхи задоволення потреб у навчанні та розвитку обдарованих дітей та підлітків. На питанні супроводження обдарованих і талановитих дітей/підлітків із важкими соціальними та емоційними проблемами зупинився доктор Ганс ван Елтен, автор програм для обдарованих, починаючи з 4-х річного віку, консультант  із супроводження важких талановитих дітей.

   Викладачі кафедри методики та психології дошкільної і початкової освіти Інституту післядипломної педагогічної освіти Лигомина Т.А., Меленець Л.І., Пазюк С.А., Сабол Д.М. взяли участь в обговоренні питань щодо особливості роботи психолога з обдарованими дітьми, готовності вихователя ДНЗ до виявлення потенціалу дитини дошкільного віку, значення соціального оточення для розвитку обдарованої дитини, проблем адаптації талановитих дітей. По закінченню семінару всі учасники отримали сертифікати.

Залишити відповідь